De typische dueling pianoshow

Bij een typische dueling pianoshow treden 2 tot 4 pianisten op. Zij werken in teams gedurende het optreden, waarbij zij de liedjes spelen en zingen waar het publiek om vraagt. Het is een gewoonte om een verzoekje van een lied te vergezellen met een fooi. Hoe hoger de fooi, hoe meer voorrang het liedje krijgt.

Zo kan het gebeuren dat er een fooi betaald wordt om bijvoorbeeld een clublied te gaan spelen, wat dan vaak uitdraait op een 'fooien' gevecht tussen groepen uit het publiek.  (Als voorbeeld: "Je krijgt € 5 wanneer het Ajax clublied speelt"; en dan de andere groep; "je krijgt € 10 wanneer je dat lied niet speelt, maar ons clublied van Feyenoord", ... enzovoorts).

Het kan ook voorkomen dat een pianist/entertainer iemand uit het publiek op het podium vraagt. Meestal vanwege een verjaardag, vrijgezellenfeest, bruiloft, een jubilaris, of een andere gelegenheid. De pianist speelt dan een komisch lied, of laat het publiek iets zingen, met als doel om de persoon op het podium in het (vaak onverwachte) middelpunt te zetten.

Tijdens het optreden wordt het publiek vaak getrakteerd op komische gebeurtenissen of lachwekkende teksten van een liedje. Het doel is altijd, het publiek laten meedoen en vermaken. Ook kan er iemand uit het publiek naar het podium worden geroepen om een dansje uit te voeren, of om een liedje te komen zingen.

social-media-facebook  social-media-twitter  social-media-youtube

 

Zoek ons op Google+