Meezing (Sing-along) pianos

Dueling pianos (ook wel bekend als sing-along, of meezing pianos) is een vorm van entertainment op een podium met twee grote vleugel pianos.

Elke piano wordt bespeeld door een professionele muzikant die ook zingt en het publiek entertained. Humor en het betrekken van het publiek door middel van meezingen, voeren de boventoon van het optreden. In het originele showformat bestaan de meeste liedjes uit Rock & Roll, classic rock, top 40, R&B en country. De huidige vorm van het dueling piano's concept is rond 1986 ontstaan bij "Alley Cats" in Dallas (Texas, US) en was gebasseerd op de ouderwetse dueling piano's show die tot op heden nog steeds te vinden is bij "Pat O'Briens" in New Orleans (Los Angeles, US).

Het publiek bepaalt de keuze van de muziek door het indienen van verzoekjes, die de pianisten dan zullen spelen en zingen. Het publiek wordt door deze entertainers aangespoord om mee te zingen met de liedjes die aangevraagd worden. Meestal zijn dat welbekende liedjes die iedereen met gemak kan meezingen. Op deze manier ontstaat de unieke, en supergezellige, pianobar sfeer.

social-media-facebook  social-media-twitter  social-media-youtube

 

Zoek ons op Google+