but-info-pianobarbut-info-pleinbut-info-feesttentbut-info-privefeest-bruiloft-verjaardagbut-info-zakelijk

De pianosvleugels hebben een behoorlijk formaat, 2,10 meter lang en 1,6 meter breed. Daar hebben wij bewust voor gekozen!  Wij zijn van mening dat er echt iets moet staan op het podium. Geen kleine meubeltjes, maar realsize formaat vleugels. Als voordeel heeft dit, dat er daadwerkelijk een gave show op het podium staat. Een nadeel is, dat optredens op een kleine podium vaak niet mogelijk is voor onze pianoshow.

Bij kleinere groepen kiest men vaak voor een V-opstelling (zie onder). Wanneer er minder dan 100 personen publiek is, kan het zelfs zonder podium. Dit is erg gezellig en intiem. Iedereen mag rond de piano's komen staan, om zo lekker mee te zingen. Wanneer er meer dan 60 personen zijn, is een podium niet verplicht maar wel wenselijk.

Ook gebeurt het wel eens, dat onze pianoshow 'in het midden' van de tent of zaal wordt geplaatst. In dat geval is natuurlijk de V-opstelling een geweldige keuze omdat het publiek de show van alle kanten kan bekijken.

Bij 'grotere' optredens zoals bedrijfsfeesten, grote evenementen, feesttent- en plein evenementen, en grotere aantallen publiek wordt er altijd over een breedte van 6 meter opgesteld. Op deze manier is het visuele plaatje compleet, maar, de pianisten kunnen contact hebben met het publiek. Wanneer er een een feesttent bijvoorbeeld gekozen zou worden voor een V-opstelling, dan zijn de pianisten verborgen achter de piano's en kunnen ze haast geen contact met het publiek hebben.

Breedte opstelling 6 meter

podium indeling-6x3 meter

 

V-Opstelling pianoshow

podium indeling 5x4

 

Voor meer informatie over het podium verwijzen wij graag naar onze FAQ "Podium nodig?".

Onze pianoshow komt inclusief een achtergrond decor van 6 meter breed en 3 meter hoog. Zo straalt het podium gelijk een "er staat wat te gebeuren" idee uit. Uiteraard kunnen wij het decor alleen plaatsen als er voldoende ruimte beschikbaar is. In overleg met onze klant zullen wij het meest geschikte decor kiezen.

Wij bieden 3 soorten decors

Decordoek-Wildpianos
 

De Wild Pianos decordoek

Dit is onze standaard achtergrond, welke bij bijna elk feest wordt geplaatst. De uitstraling van dit decor is uitnodigend, laagdrempelig en uw gasten krijgen gelijk al een indruk over wat er staat te gebeuren.

Decordoek-sterrendoek

Een luxe theater/sterrendoek

Voor de exclusieve party's waarbij een luxe uitstraling wordt gewenst. Een zwart theaterdoek met twinkelende led-lichtjes.

Decordoek-PianoPiraten

De Piano Piraten decordoek

Dit decor is bijzonder geschikt voor evenementen waarbij het oranje gevoel de boventoon voert. Zoals voetbal events, Koningsdag, Smartlappen- en Piratenfeesten, enzovoorts. De gespeelde muziek zal zich meer focussen op het Nederlandstalig meezing lied.

Opmerking: Uiteraard kunnen wij het decor alleen opbouwen als er voldoende ruimte beschikbaar is. De breedte is variabel tussen 4 en 6 meter, de hoogte is 3 meter. Indien er geen gebruik gemaakt (kan) worden van het decor, heeft dat helaas geen invloed op de prijs.

 

 

Welke dresscode op uw event?

Dresscode-eventsHeeft u een bijzonder evenement waarbij u uw gasten vraagt om gepaste kleding te komen? Dan zijn er een aantal standaard 'termen' welke precies aangeven wat er van uw gast wordt verwacht. Bij de meeste evenementen is de kledingkeuze vrij. Maar soms zijn er evenementen die een bepaalde uitstraling nastreven, en dan draagt specifieke kledij bij tot de sfeer van het evenement. Dan kun je een bepaald soort kledij (dresscode) op prijs stellen in de uitnodiging.

Een dresscode stelt gasten gerust. Zo hoeven ze niet bang te zijn dat ze met een foute outfit op komen dagen. Vraag echter ook niet het onmogelijke van je gasten. Zet geen dresscode op de uitnodiging als u weet dat de gasten die niet in hun kast hebben hangen.

Enkele vaak voorkomende dresscodes

* Avondkleding - Een klassieker onder de dresscodes en tevens vrij formeel. Mannen vallen niet uit de toon in kostuum of smoking, vrouwen dragen een lange avondjurk of mantelpak.
* Black tie - Vrouwen hebben de keuze tussen een geklede cocktailjurk of lange avondjurk, mannen kleden zich in zwarte smoking met wit hemd.
* White tie of gala - Een erg formele dresscode die alleen nog op heel chique en statige evenementen wordt gebruikt. Vrouwen presenteren zich in een feestelijke lange galajurk met lange handschoenen, mannen komen in smoking met wit hemd en witte das.
* Smoking - Deze dresscode spreekt voor zich. Mannen verschijnen in smoking, vrouwen in een stijlvolle avondjurk.
* Stadskledij - Een veel voorkomende dresscode (ook wel eens tenue de ville genoemd). Mannen kiezen een kostuum uit de kast en vrouwen dragen een mantelpak of geklede jurk.
* Cocktail - Dat is mode om mee uit te pakken. Als vrouw ga je op zoek naar een leuke, frivole jurk die vrouwelijk is en tegelijk klasse uitstraalt. De mannelijke genodigden hullen zich in een donker pak.
* Feestelijke kleding - Zowel mannen als vrouwen dragen minder formele outfits, maar blijven er verzorgd uitzien.
* Casual of informeel - Vrijetijdskledij zorgt ervoor dat je gasten zich ongedwongen voelen. Maar dat kan wel eens ten koste gaan van de uitstraling van je event.
* Themakledij - Themakleding kan heel ludiek zijn (carnaval, bedrijfsfeest ...) en kent vandaag een hippe revival in de uitgaanssector: white nights, bikiniparties, disco outfits ...
* Speciale vermeldingen - regenkleding, warme kleding, reservekleding ...

TIP! - Ook op deze website treft u zeer veel info over de verschillende dresscodes.

TIP! - Werk je met een thema voor de dresscode? Vraag dan ook het bedienend personeel, de dj en zelfs de artiesten om, voor zover mogelijk, het thema te volgen. Niet alle genodigden zullen volledig uitgedost zijn volgens het thema en sommige gasten zullen het thema zelfs helemaal in de wind slaan. Zorg voor wat accessoires, zoals hoedjes of een boa, om in de sfeer te komen.

TIP! - Niets is zo gênant voor je gasten als een gescheurde galajurk, een losgesprongen broeksknoop … Zorg bij de receptie of bij de toiletdames voor een naaisetje om ze uit de nood te helpen. Ook flesjes parfum en haarlak bij de toiletten zullen heel wat genodigden weten te appreciëren.

social-media-facebook  social-media-twitter  social-media-youtube

 

Zoek ons op Google+