Berry Dellenoy

pianist-berry

Berry denkt niet zoals ieder ander mens, Berry denkt in termen van muzieknoten, baslijntjes, drumsolo's, vocale harmonisatie maar vooral, ... hij weet precies de goede witte en zwarte toetsen te gebruiken! En zelfs op een drumstel weet hij de juiste pannen en deksel te bespelen. Een echte rasmuzikant en vocaal een geweldige stem. Als hij dan ook nog op de piano's springt en danst om het publiek op te zwepen, dan is het plaatje toch helemaal compleet?

berry-bar-250pxHistorie

Berry van Wijk, geboren op 1975 in Den Haag.

Sinds zijn vierde levensjaar heeft hij het klavier ontdekt middels het orgel wat vroeger in de huiskamer stond. Na jaren afgekeken te hebben van zijn moeder en oudere broer, besloot hij om het eens zelf te proberen. Niet met 'Vader Jacob' of dat soort liedjes, Nee, gewoon wat zijn moeder vaak speelde; 'Parati' en vanaf dat moment had Berry het virus flink te pakken.

Ervaring

Tot zijn 18de heeft Berry zijn muzikale ervaringen voornamelijk thuis geleerd. Maar ook op school heeft hij de nodige optredens gehad. Kerst matinees, liefdadigheids optredens op de Henry Dunant (rondvaarboot van het rode kruis), Demonstraties in winkels etc,..

Na die tijd kwam Andy met het bericht dat hij een band wist, die een toetsenist zochten. Na goed overleg en een auditie waarbij de speakers uit elkaar klapten van enthousiasme (letterlijk!) was het zo ver... Berry speelt nu ook in een band: First Floor! Hij kreeg een week voor de auditie trouwens nog wel even te horen dat hij dan ook de leadzang moest gaan doen, en ook nog bas spelen (op het keyboard dan hè)...... wow... dat had 'ie nog nooit gedaan! Na flink oefenen kreeg hij het uiteindelijk onder de knie. Na hier een jaar bij gespeeld te hebben, is Berry van band gewisseld, De toetsenist van de band 'Gently' ging naar First Floor, en Berry ging naar Gently. Qua leeftijd kwam dat veel beter overeen.

Bij Gently heeft hij enorm veel ervaring opgedaan en heeft Berry vele jaren met plezier opgetreden. Deze band is helaas uit elkaar gegaan en even later kwam Berry weer in contact met andere muzikanten waarmee ze een 7-mans formatie hebben opgericht. Ook weer een geweldige band, toffe muzikanten, stuk voor stuk, maar ook deze band viel al gauw uiteen door verschillende oorzaken. Uiteindelijk bleven er 3 over; De drummer, de zangeres en Berry. Hiermee hebben ze een trio opgericht; 'Escape',  en hebben zo ook weer een paar heerlijke jaren opgetreden. Tot de drummer een wereld aanbieding kreeg van een andere band (zo gaat dat helaas nu eenmaal in de muziekwereld) en ze met z'n tweetjes overbleven. Dit hebben ze ook nog een aantal jaren volgehouden tot de zangeres het te druk kreeg met haar gezin.

Na een poosje kreeg Berry een telefoontje van "Heathcliff", of hij interesse had om bij die band te komen spelen. en na wederom een spetterende auditie gedaan te hebben, heeft Berry ook hier jaren lang met veel plezier gespeeld. tot de zanger door familieomstandigheden het aantal optredens flink moest laten zakken en hij Berry adviseerde om eens met zijn broer te gaan praten (Andy en Berry koesterde al jaren de wens om samen op te treden maar het kwam er nooit van... tot nu!) Na een goed gesprek te hebben gehad met zijn broer, zijn ze eindelijk samen gaan optreden als de 'Dellenoy Brothers' tot op de dag van vandaag.


De gebroeders Dellenoy

berry-op-keyb-200pxSinds 2006 spelen de broers met veel enthousiasme samen en spetteren elk optreden nog steeds van de enthousiasme en energie. Twee rasechte toetsenisten die beide ook nog eens vocaal een goede partij weg kunnen zetten. elk genre komt aan bod voor jong en oud. Van easy listening tot lekkere rock muziek, top 40 tot country, alles passeert de revue. Maar de grote kracht van dit duo zit hem toch wel in het entertainment. Elk optreden is verschillend, en de broers spelen geen enkele avond het zelfde. De keuze van de liedjes hangt voornamelijk af van het publiek. Verzoekjes zijn dan ook altijd meer dan welkom en ze springen soms ook letterlijk op de bar of op de tafels van plezier! De interactie met het publiek is best uniek te noemen. Ze spelen altijd in op gebeurtenissen in de zaal, en schakelen tijdens het spelen soms ook ineens van het ene naar het andere nummer wat vaak hilarische taferelen tot gevolg heeft! De broers hebben heel veel lol, en dat stralen ze ook zeker uit!
(Zie ook www.dellenoybrothers.nl)


Wild Pianos

Vanaf het begin hebben Aad en Berry altijd al met het idee gelopen om het 'Dueling Pianos' concept uit te werken. Niet voor niets dat zij al met hun keyboard in een V opstelling staan waardoor iedereen kan meegenieten van de kunsten die ze uitvoeren op de toetsen. Door een recente ervaring hebben de broers een extra impuls gekregen om dit idee nu eindelijk eens een vaste vorm te geven. En alles begint hierbij met het bouwen van hun eigen vleugelpiano's. Ze hebben zo veel plannen en ideeën die ze hiermee kunnen verwezenlijken. De broers weten zeker dat ze een uniek product kunnen aanbieden. Het wordt echt een feest om de gebroeders aan het 'werk' te zien achter deze vleugels, hoe gekker hoe liever!

Aad en Berry zijn ontzettend blij dat ze dit concept kunnen gaan brengen tot het niveau waar ze al jaren naar toe werken. 2011 word het jaar dat ze Wild-Pianos op de kaart gaan zetten in Nederland. De combinatie van het visuele plaatje en 2 ras muzikanten die alle kanten op kunnen, en daarbij de kwaliteit en het publiek niet uit het oog verliezen is toch wel het ultieme doel wat ze met 100% zekerheid gaan behalen!

 

 

social-media-facebook  social-media-twitter  social-media-youtube

 

Zoek ons op Google+