Info - Cafe/Bar eigenaren

De dueling pianoshow is nog een relatief onbekend concept in Nederland. Daarom willen wij u graag vertellen wat de mogelijkheden en on-mogelijkheden zijn van deze act in uw bar of café. Waar moet men rekening mee houden? Wat verwachten wij van u, en wat verwacht u van de dueling pianoshow?

Wij hebben voor eigenaren van een café, club of bar, een aantal tips op een rij gezet met betrekking tot de Wild Pianos dueling pianoshow.

Weet wat het concept “dueling piano’s” is!

funny-pianistZowel u als cafe- bar- of club eigenaar, maar ook het publiek, moeten weten wat het ‘dueling piano concept’  inhoud. U zult een inschatting moeten maken of uw publiek deze manier van muziekvermaak kan waarderen. Hoe zal uw publiek reageren op een muzikale show met twee rare pianisten en twee pianovleugels?

De interactie met het publiek is een eerste vereiste. Men moet bereid zijn om lekker mee te zingen, op de piano te dansen, muzikale grappen aan te horen, om zo maar een paar punten op te noemen.

Tevens is de muziekkeuze ook van belang. Een pianoshow is niet hetzelfde als een DJ of een rock band. Bij onze pianoshow draait het vooral om een hoog meezing- en entertainment gehalte, in àlle stromen van muziek, en niet beperkt tot 1 muziekstroom. Uw publiek moet alle stromen van muziek kunnen waarderen. De ene keer wordt er Andre Hazes gespeeld, en daarop volgend bijvoorbeeld Anouk of de laatste top 40 hit. De muziekgenre wisselt zeer sterk tijdens de optredens.

Een pianoshow is niet hetzelfde als een live-band die zijn setjes speelt. Wanneer u denkt dat uw gasten deze manier van entertainment (zeer gevarieerde muziek, en geen strak schema aanhouden) niet kunnen waarderen, dan is het misschien toch beter om een DJ of een live-band in te huren.

Waar plaatst u de pianoshow?

Klinkt misschien overdreven, maar om het dueling piano showeffect te krijgen is het erg belangrijk dat de piano’s op een juiste manier in uw cafe/bar/club worden geplaatst ten opzichte van het publiek. 

De meest ideale opstelling voor de pianoact zou zijn:
Op een laag podium van 40 cm hoog, in het midden van de club (of cafe / bar ), met het publiek er omheen.
Het formaat van het podium: minimaal 5 meter breed, 3 meter diep.

piano-plaatsing in horecaHet is erg belangrijk dat de pianisten zoveel mogelijk mensen kunnen zien in het publiek, zodat het HELE publiek bij de pianoact betrokken kan worden. De locatie van de piano’s is in dat opzicht erg belangrijk. Iedereen moet het gevoel hebben, ‘erbij te horen’. Het maakt eigenlijk niet uit of er voor grote groepen, of voor kleine groepen wordt opgetreden. Het contact met het publiek is altijd van groot belang!

De tafels mogen gerust direct naast, of zelfs rondom, de piano's staan. Hoe kleiner de afstand tussen het publiek en onze entertainers/pianisten, hoe gezelliger.

Het publiek moet de pianospelers kunnen zien, en de pianospeler het publiek.  Ook hoeft de ruimte voor het publiek niet te groot te zijn. Het is met 100 gasten bijvoorbeeld beter om een intieme sfeer te creëren met een beperkte ruimte, dan om een hele zaal proberen te vullen met deze 100 man.

 

De piano’s/pianisten makkelijk bereikbaar?

De kracht van de pianoshow in een cafe, bar, of club, is de interactie met het publiek.De pianisten moeten daarom ook 'bereikbaar' zijn voor het publiek.

pianos-bereikbaar voor publiekHet publiek wordt verzocht om verzoekjes in te dienen bij de pianisten, en vaak worden er mensen uit het publiek gehaald om op het podium te komen. Het is daarom het beste dat de pianospelers makkelijk toegankelijk zijn voor de mensen.

Plaats de vleugels zodanig, dat het de gasten uitnodigt om mee te doen met de show. Plaats geen overbodige obstakels op het podium. Ook als er tafels om de pianoshow geplaatst worden, zorg er dan voor dat er 'looppaden' naar het podium zijn, zodat uw gasten aan de tafels niet telkens opzij hoeven te gaan.

 

TV schermen en/of Beamers?

Dit is echt een belangrijk iets. Tijdens het optreden van Wild Pianos mogen er geen TV-schermen, en/of beamers aanstaan met daarop een sportwedstrijd of een foto slideshow of iets dergelijks.

Zelfs de gasten die niet geïnteresseerd zijn in sport e.d. worden toch onbewust toch afgeleid door de TV!!! En de gasten die wel van sport houden, die hebben 0% aandacht voor de pianoshow. Het is haast niet te doen, zelfs onmogelijk(!), voor de pianisten om de aandacht van het publiek te krijgen als er een TV/Beamer aanstaat. Geen TV dus.

De grote kracht van onze dueling pianoshow, is het betrekken van het publiek bij het optreden, ze moeten meedoen, … en dat gaat niet lukken als er afleidingen zijn. Hetzelfde geldt overigens ook met biljarttafels, gok automaten, darten of andere afleidingen.

Is er een belangrijke voetbal wedstrijd? Programmeer dan de pianoshow voor- en/of na de wedstrijd.

social-media-facebook  social-media-twitter  social-media-youtube

 

Zoek ons op Google+