Informatie Pleinfeest

Rider

Wij hebben een overzicht samengesteld waarop alle items staan waarmee een organisator rekening mee moet houden met betrekking tot onze pianoshow. Ook wel, een 'rider' genoemd. Bij een boeking dient de inhuurder volledig akkoord te gaan met deze rider, om zo teleurstellingen te voorkomen. Deze 'eisen' hebben vooral te maken met het verplaatsen/vervoer van de piano's, de veiligheid, en de technische benodigheden.
Download hier onze uitgebreide 'rider' (PDF).

Podium

Het is belangrijk dat de pianoshow voor iedereen goed zichtbaar is zodat iedereen 'meegenomen' wordt in de beleving. Het is daarom noodzaak om een podium te hebben. Het benodigd podiumformaat bedraagt 6 meter breed, 3 meter diep. (Zonder de luidspeakers!) De ideale hoogte is plusminus 1 meter.

Helaas kunnen we in Nederland niet rekenen op het weer. En aangezien onze apparatuur en de piano's allergisch zijn voor vocht, is het bij een openlucht optreden verplicht dat het podium overdekt is. Een deugdelijke wind- en waterdichte overkapping aan de bovenzijde, achterzijde en de zijkanten van het podium. Een partytentje van 3x3 meter is daarbij echt niet voldoende.

Bereikbaarheid van het podium voor op- en afbouw

Uiteraard moet het mogelijk zijn dat de wagens bij het podium kunnen komen. Dit wil nog wel eens problemen opleveren als er een kermis of braderie aanwezig is. Dit is zeker een punt waarbij u als organisator rekening mee moet houden. Het over grote afstand verplaatsen van onze apparatuur en de piano's is geen optie.

Hetzelfde geldt voor parkeren. Waar kunnen wij dichtbij onze wagen(s) parkeren (1 of 2 bussen)? Is er een parkeerontheffing benodigd?

Omdat de meeste (zware) apparatuur en de piano’s voorzien zijn van kleine wielen, dient het vloeroppervlak tussen de auto en het podium een harde ondergrond te zijn. Geen zand, gras of kiezelstenen. De afstand tussen het podium en wagen dient niet groter te zijn dan +/- 20 meter. Kijk ook zeker even in onze rider!

Snel op- en afbouwen?

Vaak worden er op een pleinfeest meerdere acts geprogrammeerd. Indien er weinig ombouwtijd is tussen de acts, neemt u het beste even contact met ons op om samen te bekijken wat de beste oplossing is om zo snel mogelijk te kunnen handelen. Wij denken graag met u mee.

Stroomvoorziening

Een haspel met 230 volt is helaas echt niet genoeg om het geluid, licht en de show op aan te sluiten.
Afhankelijk van de geboekte show is er nodig;

230V/16A - Voor enkel de pianoshow zonder licht en geluid (inprikset)
380V/16A of 2x 230V/16A - Voor de show met een geluidset tot 200 personen
380V/16A of 3x 230V/16A - Voor de show met een geluidset tot 500 personen
380V/32A - Voor de show met een geluidset tot 800 personen

De genoemde stroomgroepen dienen alleen gebruikt te worden voor onze show, dus er mogen geen andere apparaten op aangesloten worden zoals biertaps, koelingen, verlichting, enzovoorts.

Bij eventuele twijfel of vragen, kunt u het beste even contact met ons opnemen. Beter één keer teveel gevraagd, dan één keer te weinig.

social-media-facebook  social-media-twitter  social-media-youtube

 

Zoek ons op Google+